Pane tähele: viis nõksu, millega püsib elamine alati korras

Kodu.postimees.ee
Copy
Elutuba
Elutuba Foto: Shutterstock

Kodu koristamine on tüütu tegevus, kuid õnneks piisab vaid mõne koha kraamimisest, et jätta tervest elamisest puhas mulje.

Selleks, et elamine püsiks korras, tuleks tähelepanu pöörata neile viiele asjale, kirjutab countryliving.com.

Esik

Esik on esimene koht, mida külalised sinu kodus näevad. Selle tõttu on äärmiselt oluline, et esik oleks alati laitmatult puhas. Esiku sisustamisel eelista mitmeotstarbelist mööblit, näiteks panipaigaga tumba või sahtlitega esikulaud. Kindlasti ei ole esik koht, kus hoida üleliigseid asju.

Raamaturiiulid

Raamaturiiuli organiseerimisel on mitu erinevat lähenemist. Raamatuid tasuks järjestada kas tähestikulises järjekorras või värvi järgi. Andmaks raamaturiiulile võimalikult puhta väljanägemise, grupeeri sama kõrgusega raamatud omavahel kokku.

Köögikapid

Selleks, et köögis mugavalt toimetada, peavad köögikapid loogiliselt organiseeritud olema. Jaga kappides leiduvad asjad gruppidesse ja järjesta need nii, et sarnased grupid oleksid üksteise kõrval. Näiteks hoia kõrvuti kuivained ja maitseained. Nii leiavad kõik ripakil olevad asjad endale lõpuks koha.

Kummut

Juhul, kui sinu elutoas veel kummutit ei ole, tasuks kaaluda selle soetamist. Kummuti valimisel eelista madalat kummutit, sedasi ei muutu elutuba liiga kitsaks. Kasuta kummutit kõikvõimaliku ebavajaliku peitmiseks. Lisaks elutoas leiduvatele asjadele tasub elutoakummutisse peita üleliigsed nõud ja kodumasinad. 

Voodialune

Kasuta voodi alust ruumi mõistlikult. Hoia voodi all asju, mida kasutad harva või on hooajalised. Enne, kui hakkad asju voodi alla suruma, grupeeri asjad omavahel ära. Asjade hoiustamiseks kasuta sildistatud läbipaistvaid kaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles