Kosel lüüakse rekordeid: korterite keskmine hind tõusis metsikult

Kodu.postimees.ee
Copy
Kinnisvara
Kinnisvara Foto: Shutterstock

Kose piirkonna kinnisvarakonsultandi sõnul tehti vallas mullu korteritega 15 protsenti rohkem tehinguid kui aasta varem.

Harjumaal Kose vallas tõusis korterite keskmine ruutmeetri hind 736 euroni, mis on 23 protsenti rohkem kui aasta varem, analüüsib 1Partner Kinnisvara konsultant Margus Suumann maa-ameti statistikat.

«Tallinna kallid hinnad meelitavad Kosele eriti noori peresid, kel on vaja suuremat elupinda,» rääkis Suumann. Kõige rohkem tehti Kose vallas tehinguid Kose alevikus ja Kose-Uuemõisas. Lisaks tehti tehinguid ka Ardus, Habajal ja Oru külas.

«Kose-Uuemõisa on omaette fenomen. Eelmisel aastal tõusis Kose-Uuemõisa korteri keskmine ruutmeetri hind 833 euroni, mis on kümme protsenti kõrgem kui valla keskuses,» sõnab Suumann.  

Suumanni sõnul on Kosel elu tõusuteel. «Koolidesse lapsi jagub ning lasteaiad kasvavad. Ka ettevõtlusel paistab hästi minevat – mullu müüdi kümme tootmismaa kinnistut ning ka üks ärimaa,» rääkis Suumann ning lisas, et kalleima tootmismaa eest maksti lausa veerand miljonit eurot. 

2019. aastal tehti Kose vallas hoonestatud elamumaadega 39 tehingut. Kalleim elumaja müüdi 189 000 euro ning soodsaim 2000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles