Juhul, kui küpsetis ei taha kerkida, võib põhjus peituda säilivusaja ületanud kergitusaines.
Kas söögisooda ja küpsetuspulber kõlbavad? Nende lihtsate nõksudega, saab selle kindlaks teha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnneks on nii söögisooda kui ka küpsetuspulbri kõlblikkuse kindlakstegemiseks olemas lihtsad võtted, kirjutab rd.com.
Küpsetuspulber
Selleks, et teada saada, kas küpsetuspulber kõlbab, läheb vaja 80 milliliitrit kuuma vett. Lisa kuumale veele teelusikatäis küpsetuspulbrit. Kui küpsetuspulber hakkab kuumas vees mullitama, võid kindel olla, et küpsetuspulber kõlbab.
Söögisooda
Söögisooda kõlblikkuse kindlakstegemiseks läheb vaja joogitassi ja äädikat. Lisa tassi kaks teelusikatäit äädikat ning veerand teelusikatäis soodat. Kui saadud segu hakkab mullitama, siis söögisooda kõlbab.