Selleks, et tee ei kaotaks oma maitseomadusi, tuleb teelehti õigesti hoiustada.
Puust ja punaseks: see on ainus õige viis, kuidas teed hoiustada
Tee-eksperdi Ottilie Cunninghami sõnul on ainult üks õige viis, kuidas teed hoiustada. Eksperdi sõnul tuleb nii lahtist teed kui ka teekotte täpselt samal viisil hoiustada, kirjutab foodandwine.com. Cunninghami õpetuse kohaselt tuleb teed hoida kas plekist või tumeda klaasiga purgis.
Eksperdi sõnul ei tohi teed hoida niiskes kohas, kuna kuivatatud teelehed on veelembelised. Kuivatatud teelehtede niiskussisaldus jääb 3–5 protsendi vahemikku, mis takistab hallituse tekkimist. Kuid niiskes kohas imavad teelehed endasse vett, mille tõttu hakkavad kopitama.
Ekspert rõhutab, et teed ei tohi hoida koos teiste kuivainetega. «Tüüpiline viga on hoida teed koos maitseainetega. Teed ei tohi hoida koos teiste kuivainetega, kuna siis omandab tee teiste toiduainete maitse,» sõnab Cunningham.