4. Huvitav uustulnuk: veganmuna
Sel aastal vallutab üha enamaid taldrikuid veganalternatiiv munapudrule, paremunale, quiche'ile ning isegi kõvaks keedetud munadele. Väga populaarne on näikteks kikerhernestest tehtud omlett, mida saab Eestis süüa kohvikus Inspiratsioon. Veganmuna pakutakse ka näiteks Telliskivi Rahva Raamatu restorani menüüst.
5. Elevuselooja: veganjuust igas vormis
Ülal sai juba mainitud, et näeme taimset juustu rohkem kiirtoidus, kuid see on kõigest juustumäe pealmine viil. Erinevad väiketootjad valmistavad alternatiive pea kõigile levinumatele juustutoodetele: brie, cheddar, gouda, aga ka määritav kreemjuust, ricotta ning isegi vegan feta on valmis teie juustunoale vastu astuma. Kui poelettide varustamist oodata ei jõua, sea sammud vegan restorani V, mille menüüst leiab juustuvaliku muuhulgas veganfeta, -halloumi ja -juustupallidega.
6. Snäkihoiatus: lehmapiimavaba šokolaad
Kui varem pidid veganid piirduma vaid tumeda šokolaadiga, siis nüüd leiab ka taimseid piimašokolaade kindlasti ökopoodidest kuid ka mõnest suuremast toidupoest. Tehtud on need näiteks riisipiimast ning me eeldame, et uuel aastal võib neid leida juba pea igast poest.
7. Magustoidutrend: veganpagariärid
Veganpagaritooted on muidugi juba praegu laialt saadaval, kuid uuel aastal tuleb neid veelgi juurde. Õnneks on süsivesikud taas moes, sest tulekul on värsked ja krõbedad saiad, croissantid, makroonid ning kõik muu maitsev. Häid taimseid pagaritooteid saab praegu näiteks Tartus Fresko kohvikust ning Tallinnas Rohe kohvikust.
8. Söögikultuuritrend: prantsuse toit
Toidugurmaanidel on tõenäoliselt üsna raske ette kujutada, et ka klassikalistest prantsuse roogadest on võimalik teha vegan versioone kuid paljud kokad on selle trendiga kaasa läinud ning vegan foie gras on juba saadaval New Yorki ja Pariisi restoranides. Küllap leiab see oma tee peagi ka Eestisse.