Selgub, et igas teises köögis võib olla kasutusel vales suuruses lõikelaud.
Kas ka sul? Selgub, et paljudes köökides on kasutusel vale lõikelaud
Liiga väike lõikelaud ei ole mitte ainult ebamugav kasutada, vaid see võib kujuneda ohtlikuks ka selle kasutajaile, vahendab thekitchen.com.
Paraku ostavad väga paljud neid pimesilmi ning oma vaaritamisharjumusi arvestamata. Lõikelauda soetades tuleb nimelt mõttes läbi käia oma nugade armee ning neist lähtuvalt oma valik teha. Leppida ei tohiks kõige väiksema ning odavaima poes leiduva variandiga.
Lõikelaud võiks olla umbes-täpselt nii suur, et inimesel oleks sellel piisavalt ruumi manööverdamiseks ning vajalike toiduainete lõikamiseks. Lihtsustatud rusikareegli järgi peaks noa diagonaalsel asetamisel lõikelauale jääma mõlemast otsast vähemalt 2,55 sentimeetrit vaba ruumi.
Kas sinu lõikelaual jääb?