Tolmuimeja meelespea: viis laiskusviga, mis teevad sulle karuteene

Kodu.postimees.ee
Copy
Tolmuimeja
Tolmuimeja Foto: Shutterstock

Tolmuimeja on äärmiselt kasulik kodumasin, mille abil saavad põrandad kiirelt puhtaks. Kuid tihti ununeb meil tolmuimeja eest korralikult hoolt kanda. 

Juhul kui tundub, et tolmuimeja ei taha enam üldse tolmu üles korjata, võib põhjus peituda tähelepanuta jäänud hooldustöödes, kirjutab rd.com.

Ummistuste eiramine

Ajapikku koguneb tolmuimeja erinevatesse osadesse kõiksugu mustust, mida tuleb regulaarselt puhastada. Ummistuste eemaldamine suurendab tolmuimeja võimsust. Juhul kui ummistustega tegelemine unarusse jääb, võib masin üle kuumeneda ning rikki minna.

Harjaste puhastamata jätmine

Kõige enam kasutatav tolmuimeja otsik on varustatud harjastega, mis aitavad paremini maast mustust üles korjata. Ajapikku koguneb harjaste vahele mustus, mis tuleb sealt ära puhastada. Räpasest otsikust ei ole suurt kasu, kuna harjaste töö on raskendatud. 

Tolmukoti tühjendamata jätmine

Tolmukoti tühjendamata jätmine võib masina jaoks õnnetult lõppeda. Tolmukoti täitumisel hakkab masin üle kuumenema. Lisaks ei korja täitunud kotiga tolmuimeja maast korralikult tolmu üles. 

Filtrite unarusse jätmine

Iga tolmuimeja juhendis on kirjas, kus tolmuimeja filter asub ja kui tihti seda puhastama peab. Mõned filtrid on taaskasutatavad, samal ajal kui teised on ühekordsed. Loe toote kasutusjuhend läbi ning käitu sellele vastavalt.

Vale programmi kasutamine 

Enamikul tolmuimejatel on olemas programmid erinevate pindade puhastamiseks. Kui kasutada põranda puhastamiseks valet programmi, ei ole tolmuimeja töö efektiivne. Vaata tolmuimeja kasutusjuhendist, millised programmid erinevate põrandapindade puhastamiseks sobivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles