Äädikas lisab toidule happelisust, mis aitab tuua toidu maitse paremini esile.
Neli äädikat, mis peavad igas kodus olemas olema
Siin on 4 äädikat, mis peavad igas köögis olemas olema, kirjutab foodandwine.com.
Riisiäädikas
Maheda maitse ja meeldiva lõhnaga riisiäädikas on laialt levinud Aasia köökides. Riisiäädikas on valmistatud fermenteeritud riisist. Riisiäädikas on mahedama ja vähem happelise maitsega kui tavaline äädikas. Aromaatne ning kergelt magus riisiäädikas sobib väga hästi salatikastmetesse, marinaadidesse ja aedviljadele. Riisiäädikat kasutatakse ka sushi-riisi valmistamiseks.
Õunaäädikas
Õunaäädikat soovitatakse kasutada tervise edendamise eesmärgil. Naturaalne õunaäädikas sisaldab kasulikke mineraalaineid, põletikuvastast õunhapet, ensüüme ja aminohappeid. Õunaäädikas sobib ideaalselt marinaadidesse ja salatikastmetesse.
Veiniäädikas
Veiniäädikat valmistatakse punasest või valgest veinist. Veiniäädikas on vähem happeline kui valge- või õunaäädikas. Veiniäädikas sobib marinaadidesse, vinegrettidesse ja teistesse salatikastmetesse.
Palsamiäädikas
Kvaliteetse palsamiäädika valmistamiseks kasutatakse viinamarjavirret. Palsamiäädikas valmib puidust tünnides ning selleks kulub kuni 25 aastat. Kuna kõrge kvaliteediga palsamiäädikas on üpris kallis, on turul palju odavaid alternatiive. Loe SIIT, kuidas ära tunda kvaliteetset palsamiäädikat. Palsamiäädika rikkalik maitse teeb sellest suurepärase lisandi värsketele salatitele.