Surematud õhutaimed: kuidas nende vintskete taimede eest hoolt kanda

Kodu.postimees.ee
Copy
Tillandsia
Tillandsia Foto: Shutterstock

Õhutaimed on vähenõudlikud toakaaslased, kes ei vaja palju hoolitsust.

Mehhikost pärit õhutaimede ehk tillandsiate perekonda kuulub üle neljasaja liigi. Õhutaimed imavad niiskust lehti katvate soomuste kaudu ning toituvad õhus lenduvast tolmust. Selle tõttu suudavad need taimed kasvada keskkonnas, mille teised taimed ära põlgavad. Enamasti puuduvad õhutaimedel juured, kirjutab domino.com.

Enamik tillandsiatest on epifüüdid ehk taimed, mis kasvavad teiste taimede peal. Taimeeksperdi Charlie Gallagheri sõnul on tegemist vähenõudlike taimedega. Eksperdi sõnul on just õhutaimed ideaalseks toataimeks neile, kes taimede eest hoolitsemisega hakkama ei saa. Nagu nimi juba ütleb, ei vaja õhutaimed kasvamiseks mulda. Õhutaimed eelistavad valgusküllast tuba, kuid mitte otsest päikesevalgust. Otsene valgus kõrvetab taime ära. 

Eksperdi sõnul tuleb taim kord nädalas vette uputada ning lasta taimel ligikaudu pool tundi liguneda. Seejärel tuleb taimel lasta kuivada ning alles siis taim oma algupärasesse kohta tagasi panna. Gallagher ei soovita taime kastmiseks kasutada pihustit, kuna regulaarne pihustamine võib lõppeda taime ülekastmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles