Lisatud retsept Toidugurmaanide uus šedööver: veinivõi

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Inimestel on veini jaoks erinevad kasutusviisid, aga selle asemel, et seda traditsiooniliselt kastmesse või risottosse valada, viidi maitseelamus hoopis uuele tasemele.

Enamus teavad, et vein sobib suurepäraselt toiduvalmistamiseks. Kuidas tundub, kui veini abil teha üks huvitav maitsevõi? Seda imetoodet on kodus väga lihtne valmistada ja väljanägemiselt meenutab see täiesti tavalist ürdivõid.
 
Sul läheb vaja:
  • umbes 100 grammi vahustatud võid
  • pudel kuiva veini (näiteks kuiv Sauvignon Blanca või Cabarnet Sauvignon)
  • kaks supilusikatäit granuleeritud suhkrut
  • küpsetuspaber
  • maitse elavdamiseks võid lisada ka šalottsibulaid, ürte, puuvilju
Valmistamisõpetus:
Kalla vein ja suhkur suurde kastrulisse ja lase keema tõusta. Vähenda kuumust ja hauta umbes tund aega. Lase veinil jahtuda toatemperatuurini ning lisa seejärel vahustatud või ja sega, kuniks mass on enamvähem ühtlane. Keera segu küpsetuspaberi abil rulliks ja jäta külmkappi tahenema.
 
Veinivõid võib kasutada igas toidus, kuhu sobib ja meeldib: kastmed, liha ja kala ja miks mitte ka niisama röstsaia peale määrida.
Tagasi üles