Kolm kuldreeglit, mille abil leiab esikusse õige värvilahenduse

Kodu.postimees.ee
Copy
Esik
Esik Foto: Shutterstock

Esik on üks nendest kohtadest, mis jääb kodu renoveerimisel tihti kahe silma vahele. Kuid isegi väikesed asjad, nagu õige seinavärvi valimine, võib muuta esiku sinu kodu kõige pilkupüüdvamaks kohaks.

Ilus esik jätab külalistele sinu kodust hea esmamulje. Seetõttu tuleb esiku kujundamisele pöörata suuremat tähelepanu, kirjutab apartmenttherapy.com. 

Esikusse õige värvilahenduse leidmiseks tuleb kinni pidada neist kolmest kuldreeglist.

Eelista heledaid värve

Kuna esikus ei ole tihtipeale aknaid, jõuab sinna suhteliselt vähe looduslikku valgust. Selle tõttu tuleks esikutes hoiduda tumedatest toonidest, kuna nii võib jääda esikust koopa mulje. Heledad toonid muudavad esiku avaramaks ning valgusküllasemaks.

Lisa natuke värvi

Esiku seinad rõõmsalt valgeks võõbates jääb ruumist steriilne mulje. Tuppa astudes meenutab kodu rohkem haiglat kui elukohta. Selleks, et esik elulisemaks muuta, tuleks lisada natuke värvi. Värvi rõõmsate ja silmatorkavate värvidega üle näiteks kapiuksed või lisa esikusse kirju vaip.

Mida suurem esik, seda julgemad värvid

Juhul kui sinu kodu on õnnistatud suure esikuga, tuleks ka värvide kasutamisse julgemalt suhtuda. Ära karda avaras esikus kasutada tumedaid toone. Kuid ära värvi rohkem kui ühte seina tumedaks. Tume sein annab esikule elegantse välimuse, mis sind külastavad inimesed jalust rabab. Heaks valikuks on tumesinine, smaragdroheline või hallikasmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles