Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas sina prooviksid? Tunnustatud koka sõnul tuleb pähklivõid süüa ühe üllatava soolase lisandiga

Copy
Šokolaadi-maapähklivõi
Šokolaadi-maapähklivõi Foto: Shutterstock

Magus ja kreemjas šokolaadi-maapähklivõi on paljude lemmik saiamääre. Tunnustatud koka Dominque Crenni sõnul tuleb tõelise toiduelamuse saamiseks lisada magusale saiale tükk sinihallitusjuustu.

Dominque Crenni üheks lemmiktoiduks on sinihallitusjuust. Seega püüab kokk pidevalt leida uusi võimalusi, kuidas seda soolast maiuspala kasutada, kirjutab foodandwine.com. Crenni üheks lemmikuks viisiks, kuidas sinihallitusjuustu kasutada, on kombineerida see šokolaadi-maapähklivõiga.

Crenn on välja töötanud retsepti, mis viib ka kõige suurematel skeptikutel keele alla. Kõik, mida sul vaja läheb, on kaks saiaviilu, võid, sinihallitusjuustu ja šokolaadi-maapähklivõid. Prae saiaviilud või sees kuldpruuniks. Seejärel määri saiaviiludele pähklivõi ning lisa paar õhukest viilu sinihallitusjuustu. Lõpetuseks tuleb saiaviilud üheks võileivaks kokku panna. 

Tulemuseks on rikkalikku maitseprofiili omava grillvõileivaga. Crenni sõnul aitab soolane juust tasakaalustada pähklivõi magusat maitset. 

Tagasi üles