Kas teadsid? Ideaalse elutoa valem koosneb vaid neljast lihtsast komponendist

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ameerika maaklerid Marilyn Blume ja Jeremy Wiggins jagavad ideaalse elutoa retsepti.

Paindlik planeering

Ideaalne elutuba kujuneb ühes oma pererahvaga. Paindliku ning avatud planeeringu korral on võimalik seda aastast-aastasse mugava ning kaasaegselt moodsana hoida.

«See võimaldab teil ruumi täielikult ära kasutada, ilma et midagi jalgu või ripnema jääks,» ütles Marilyn Blume väljaandele apartmenttherapy.com. 

Ideaalne elutuba on rohkem kui lihtsalt ruut

Ruudukujuline planeering annab sisekujunduslikult vähem mängu- aga ka hingamis- ja astumisruumi. «L-kujulise planeeringuga saate ruumi oluliselt mitmekülgsemaks muuta, tavaline ruudu- või ka ristkülikukujuline tuba seda niivõrd palju ei võimalda,» nentis Jeremy Wiggins. «See lisaruum sobib ideaalselt kas söögitoaks või lugemisnurgaks,» lisas ta.

Tsoonide tekitamine

Elutuba tuleb proportsioonide ja silmailu saavutamiseks mõnikord tsoonideks jagada. Iseäranis otstarbekas on see kodudes, kus elutoa ruutmeetreid on enam kui küll. Tsoonide tekitamine aitab muuseas parandada ka ruumi siseakustikat.

Arhitektuuriline omapära

«Esmapilgul võrdlemisi nähtamatud detailid, nagu näiteks erilised laed, eksponeeritud tellis ja dekoratiivsed kaminad, võivad ruumides imet teha,» märkis Jeremy Wiggins. Tema meelest võivad mõnikord ka sisseehitatud detailid, vastupidiselt laialt levinud arvamusele, samuti võluvad olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles