Esimesed kevadekuulutajad: Soome disaini lipulaeva uus kollektsioon ei jäta kedagi külmaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Kevadkollektsioon
Kevadkollektsioon Foto: Iittala

Maailmakuulsa Soome disainibrändi Iittala põhjamaisest loodusest inspireeritud Nappula ja Ruutu kollektsioonide keraamilised vaasid ning lillepotid toovad kevade tuppa. 

Toataimed ning lilled loovad harmoonilise keskkonna, kus on vähem stressi, suurem produktiivsus ning puhtam ja niiskem õhk. Iittala uued Ruutu ja Nappula vaasid ning lillepotid inspireerivad kõiki saama osa põhjamaisest loodusest ning motiveerivad toataimede eest hoolt kandma.

Täiuslikult sümmeetrilised kujundid

Kollektsioon «Ruutu»
Kollektsioon «Ruutu» Foto: Iittala

Tänaseks juba klassikaks saanud Ruutu kollektsioon sai alguse 2015. aastal. Tänavu lisanduvad kollektsiooni keraamilised vaasid, mis hoiavad lihtsat ning täiuslikult sümmeetrilist joont. Vaasid on kolmes erinevas suuruses ning on loodud mahutama nii üksikuid õisi kui ka suuri toataimi.

Kõik Ruutu vaasid valmistatakse vormis ning viimistletakse käsitsi. Valatud esemed vajavad hoolikat käsitsemist ning põhjalikke keraamikateadmisi.

Inspireerivad väljapanekud

Kollektsioon «Nappula»
Kollektsioon «Nappula» Foto: Iittala

2019. aastal tähistas disainer Matti Klenell oma mänguliste vormidega kümnendat aastapäeva koos Iittalaga. Klenelli loodud Nappula vorm esindab talle omast tugevat põhjamaist disainikeelt.

Nappula äratuntavat disaini on oluliselt mõjutanud Nuutajärvi klaasimuuseumis eksponeeritav vana laud, millel on suured ümarad ja pisut veidrad jalad. See avaldub värsketes Nappula lillepottides, millel on voolav ümar disain ja toekas jalg.

Hoole ja armastusega hoitud taimed

Lisaks lillepottidele on Iittala tootevalikus ka kastmisampullid, mis aitavad taimede eest hoolitseda ka siis, kui oled kodust eemal. Läbipaistvast klaasist ampullid mahutavad piisavalt vett, et niisutada taimi kuni nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles