Õnnetus ei hüüa tulles: isehakanud torutööline jäi hambast ilma

Kodu.postimees.ee
Copy
Õnnetus ei hüüa tulles.
Õnnetus ei hüüa tulles. Foto: Shutterstock

Iga inimene saab õnnetuste ja kahjude ennetamiseks palju ära teha, aga alati pole enda ettevaatlikkus piisav, sest elu pakub ootamatuid olukordi. Eesti üks suuremaid kindlustusseltse ERGO tõi välja viis ebatavalisemat kindlustusjuhtumit eelmisest aastast.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul peavad paljud eestimaalased end iseenesest ettevaatlikuks. «Meid iseloomustab kõrge kartuse protsent, et midagi võib meie vara ja koduga juhtuda või satutakse õnnetusse. See paneb inimesi enamasti tegema ettevaatlikumaid otsuseid ning ohutumaid valikuid,» rääkis Lepvalts. ERGO kindlustuse tellitud ohutuse uuringu järgi kardab õnnetusse sattuda 44 protsenti eestimaalastest ja koduga seotud õnnetusi lausa 48 protsenti elanikkonnast.

Paraku aga õnnetused ei hüüa tulles ning need on pea alati ootamatud. ERGO toob välja viis mõtlemapanevat juhtumit möödunud aastast, mis tõestavad, et elu võib olla täis ootamatusi, mille vastu tasub end ja oma vara kindlustada.

Grill ja tugev tuul süütasid maja

Eeldatavasti sai põleng alguse grilli süütamisel, kui puuhalust lendas säde eemal asuvasse puukuuri, tekitades seal põlevmaterjali süttimise. Selle tulemusena läks põlema puukuur, plahvatas seal olnud bensiinikanister ning tuli levis kiirelt kõrvalasuvasse saunamajja. Hoone sai tugevaid tule-, suitsu- ja veekahjustusi. Kahjustada said maja katuse- ja seinakonstruktsioonid ning hävis enamik sisustusest. Päästemeti hinnangul oli grilli vahemaa põlevmaterjalist piisavalt tagatud. Tulekahju kiireks levikuks oli aga nähtavasti grillimise ajal tõusnud puhanguline heitliku suunaga tuul.

Purjus mees vandaalitses ette jäänud eramu kallal 

Tugevas alkoholijoobes kodanik väljus majapeolt ärritunud olekus. Tema tee viis läbi naabermaja hoovi, kus vihahoos purustas garaažil kolm akent koos aknaraamidega. Akende lõhkumiseks kasutas mees kive ja kuuri kõrval seisnud redelit, millega nähtavasti «rammis» katki akende raamid ning tekitas muud kahju. Kohale kutsuti politsei, kes fikseeris olukorra ning pidas lõhkuja kinni teises naabertalus, kus mees viibis endiselt alkoholijoobes ja veriste kätega, tunnistades naabritele tehtud hävitustööd.

Õnnetus kodustel torutöödel

Kannatanu teostas kodus iseseivalt torutöid. Saagides toru tiigersaega pooleks, väljus toru pinge alt ja selle tagajärjel laksatas tööriist mehele tugeva löögiga vastu lõugu. Kodusel torutöölisel kukkus koheselt välja üks hammas, mitmed teised hambad ning nägu said vigastada.

Jänes ründas perenaist

Kodus lemmikloomana peetav jänes ründas oma peremeest, hammustades talle ülahuulde. Haav oli sügav ning vajas koheselt mitmeid õmblusi. Kannatanu vajas aega taastumiseks.

Bussipeatus kukkus pähe

Kannatanu viibis bussipeatuses, kui sinna saabunud buss sõitis ootamatult vastu ootepaviljoni. Selle tagajärjel varises sisse jaama klaaskatus. Bussiootaja sai löögi, klaasikillud kukkusid pähe ja nina sai haavata. Kannatanu oli šokiseisundis ja läks koju. Järgmisel päeval andis peavalu endiselt tunda ja nina oli paistes. Tervislik seisund ei võimaldanud tal 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles