Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TORUMEES Väga hea põhjus, miks ei tohiks toiduõli kraanikausist alla valada (2)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toiduõli, olgu see kuum või külm, ei tohi mitte kunagi äravoolutorust alla kallata.

Toiduõli seguneb vedelike ja toidujääkidega ning tahkub äravoolutorudesse, hakates neid pikkamööda ummistama.

«Kõik, mis on paksem kui vesi, jääb sinna kinni,» ütles torulukksepp Shane Mahaffrey. «Torudesse tahkuv rasv haarab väikesed toiduosakesed endasse ning hakkab ajapikku ebameeldivalt lõhnama,» lisas ta. 

Kui aga õli peaks kogemata kraanikaussi sattuma, tasub sellele peale valada segu kuumast veest, äädikast ja soodast, mis ummistuse torudest hõlpsalt välja loputab, vahendab aol.com.

Pärast söögi tegemist lase õlil jahtuda ning pane see alles jahtunud kujul suletavasse anumasse. Kui tegu on sellise õliga, mis taheneb, aseta anum külmkappi ning tahke õli saad visata prügikasti. Juhul, kui õli ei tahene, peaksid sellest vabanema kohalikus taaskäitlusjaamas.

Väldi ka nende sattumist torustikku:

  • Või ja margariin
  • Kohvipaks
  • Jahu
  • Riis ja pasta
  • Ravimid
Tagasi üles