Enamikul meist on harjumus hoiustada ketšupit külmkapis. Kuid tuleb välja, et seda maitsvat kastet ei ole tarvis külmas hoida.
Kas teadsid? Enamik meist hoiustab ketšupit valesti
Avatud ketšupipudeli külmkappi surudes arvavad paljud, et pikendavad sellega toote säilivusaega, kirjutab dailymail.co.uk. Kuid see ei vasta tegelikult tõele. Säilivusaja pikendamise asemel raiskab see hoopis külmkapis olevat väärtuslikku ruumi.
Tarbijakäitumise uuringufirma Which? uuringust selgus, et üks viiest Suurbritannias elavast inimesest hoiustab külmutamist mittevajavaid kastmeid asjatult külmkapis.
Üheks neist on ketšup, mis ekspertide sõnul külmkapis olema ei pea. Tomatite loomulik happelisus ja ketšupile lisatud äädikas toimivad loodusliku säilitusainena, tänu millele säilib see maitsev kaste ka toatemperatuuril.