Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TAIMETARK Üks sibul päevas hoiab eemal südamearsti ja hoiab inimese tervena

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Harilik sibul ehk söögisibul (Allium cepa) kuulub lauguliste perekonda nagu ka talisibul, porrulauk, rindeline sibul, küüslauk, murulauk ja teised söödava sibula vennad.

Söögisibul on väga vormirikas – on erineva suuruse, kuju, magususe kui säilivusega sorte. On kibe-, poolkibe- ja magussibulaid. Kibe- ja poolkibeda sibula sordid kasvavad paremini keskmise ja jahedama kliimaga piirkondades, nagu ka meil Eestis. Egiptuse magussibul sisaldab vähem eeterlikke õlisid, on magusam, aga säilib halvemini.

Läbi ajaloo

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles