Sel aastal esmakordselt saab lisaks käsitööle õppida Eesti Rahva Muuseumi töötubades toiduvalmistamist. Menüüs on karaskid ja korbid, aga ka umbrohumääre, leivaotsapudru ja palju muud põnevat.
Karaskist umbrohumäärdeni: õpi valmistama pärandtoite
Kokku toimub viis töötuba, mis leiavad aset vahemikus 28. märts kuni 3. oktoober.
Valikus on järgnevad töötoad:
- Mulgi pudru ja kama tegemine 28. märtsil
Õpitoas antakse ülevaade mulgi pudru tekkimise ja kujunemise loost kuni tänapäevani. Õpitoa praktilises osas valmistatakse mulgi putru ning omatehtud kamajahust valmistatakse kamapalle.
Tutvustav loeng kevadiste taimede söömise traditsioonist, karaski küpsetamisest ja Vana-Võromaa köögi kombestikust. Tutvumine toorainetega ja praktiline töö.
- Leivaotsapudru ja karaski tegemine 25. aprillil
Õpitoas antakse ülevaade vähem tuntud mulgi toidu – leivaotsapudru valmistamisest ning sinna juurde kuuluvatest lugudest ja odrakaraski valmistamisest Mulgimaal.
- Mulgikapsaste ja korbi valmistamine 19. septembril
Õpitoas antakse ülevaade mulgi kapsa ja mulgi korbi ajaloost, kujunemistest ja erinevatest valmistamise viisidest. Õpitoa praktilises osas valmistatakse mulgi kapsast ja mulgi korpi, nii nagu mulgid seda teevad.
- Vana-Võromaa tatra- ja kanepitoidud 3. oktoobril
Sissejuhatavalt tatra- ja kanepikasvatusest minevikus ja tänapäeval. Väekad ja tervislikud retseptid ja tarvitamisjuhised tatra- ja kanepitoodetele. Raviomadused. Praktiline töö, toitude valmistamine. Arutelu.