Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NIPINURK Kaval viis, kuidas säilitada kooritud kartuleid

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Eestlased armastavad kartulit, selles pole kahtlustki. Kuid kas on sul juhtunud nõnda, et kartul juba kooritud, kuid parasjagu ei saa seda kohe ära kasutada?

Rambler.ru selgitab, et kooritud kartul püsib värskena, kui sa ta pärast koorimist kuivatad ning plastikkotti pakid.

Lase kartulitel 10-15 minutit kotis «istuda», seejärel suru kotist välja sinna jäänud õhk või kasuta spetsiaalset vaakumimurit. Sulge kott ja pane sügavkülma.

On väga oluline, et kartul oleks kuiv – nii ei jäätu üleliigne vesi sügavkülmas kristallideks, mis omakorda kartuli tekstuuri kahjustavad.

Samal viisil võid hoidistada porgandeid, peete, sibulat, rediseid ja teisi mugulaid.

Märksõnad

Tagasi üles