3 koristamisega seotud väärarusaama, mida ei tohiks tõe pähe võtta

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Koristamisega seoses jagatakse nii meedias kui ka omavahelises suhtluses hulga nõuandeid ja nippe ning meile tundub, et teame sellest kõike. Kuid kas koristamisega seotud pidevalt korrutatavad tõed ikka vastavad tegelikkusele?

Äädikas sobib kõigeks

Kuigi äädikat soovitatakse kui universaalset puhastusvahendit, millele jagub tööd terves majapidamises, on siiski pindu ja esemeid, mille puhastamiseks see kindlasti ei sobi. Naturaalsete puitpõrandate ning pesumasinate ja nõudepesumasinate korral toob see pigem kahju kui kasu.

«Tapab 99 protsenti bakteritest»

Suure loosungi taga peitub üldjuhul suuresti moonutatud tõde. Kui toote pakendil on kirjas, et see hävitab 99 protsenti bakteritest, siis tegelikkuses tähendab see hoopis seda, et puhastusaine tapab vaid selle aine suhtes tundlikud bakterid. Puhastusaine suhtes mittetundlikud bakterid jäävad seevastu ellu ning jätkavad paljunemist.

Tolmuimeja rikub vaiba

Tihtipeale ollakse tolmuimejate suhtes ülekohtused, väites et viimased rikuvad nii vaiba kui põranda. Tänapäeval toodetud vaipkatted on piisavalt vastupidavad, et tolmuimeja töökordi üle elada. Samuti saab tolmuimeja imemisvõimsust reguleerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles