Kõigile on selge, et toiduainetel on erinevad säilivusajad. Kuid õige hoiustamise korral püsivad mitmed toiduained tarbimiskõlbulikuna kauem kui me arvame.
Kümme toiduainet, mis püsivad söögikõlbulikuna kauem kui me arvame
Siin on nimekiri kümnest asjast, mis püsivad söögikõlbulikud kauem kui me arvame, vahendab insider.com.
- Kuivatatud puuviljad ja pähklid kõlbavad vähemalt ühe aasta.
- Õigesti hoiustamisel püsib jahu tarbimiskõlblik vähemalt ühe aasta.
- Suletud pakendis pasta on tarbimiskõlbulik üle ühe aasta.
- Konservid kõlbavad kuni viis aastat. Juhul kui suletud konserv on paisunud, siis tarbimiseks see enam ei kõlba.
- Kõvad juustud kõlbavad riivituna kuni üks aasta.
- Õunad püsivad külmkapis värskena kuni kuus nädalat.
- Sügavkülmutatud köögiviljad on söögikõlbulikud kaheksa kuud.
- Sai püsib külmutuskapis värske mitu nädalat, kuid sügavkülmas püsib sai värskena kuni kolm kuud.
- Korrektselt hoiustatud munad püsivad värskena 45 kuni 90 päeva.
- Kartulid kõlbavad süüa niikaua kuni nad idanema hakkavad.