Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Pane kõrva taha: koht köögis, kus ei tohiks oliiviõli hoida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Oliiviõli, nagu mitmed teisedki toiduõlid, on väga tundlik kõrgete temperatuuride, valguse ja ka õhus suhtes. 

Vaaritades tasub oliiviõli pudel alati küll käeulatuses, ent mitte otseselt pliidi või ahju kõrval, hoida. Oliiviõlis sisalduvad rasvad hakkavad kokkupuutel kuumusega oksüdeeruma ning muudavad toiduõli maitse liiga äädikaliseks, vahendab dailymail.co.uk. 

Avatud õlipudel tuleks poolaasta jooksul kindlasti ära kasutada. Peale seda hakkab toiduõli maitse paratamatult haihtuma. Avatud toiduõli säilib kõige paremini pimedas ja jahedas keskkonnas. Külmkappi ei tasu seda aga panna – seal muutub õli vaid hägusamaks.

Tagasi üles