Äädikas on minevik! Kasuta veekeetja puhastamiseks neid igapäevaseid asju

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Enamikele on juba ammu teada, et äädikaga saab suurema vaevata katlakivisse mattunud veekeetja puhtaks. Kuid see jätab endast maha väga terava lõhna. Õnneks on olemas veel mõned head alternatiivid, kuidas veekeetja puhtaks saada.

Sidrunhape

Tsitrusviljades looduslikult esinevat sidrunhapet on tehislikult toodetud juba 20. sajandi algusest, vahendab countryliving.com. Tegemist on suurepärase vahendiga, et kõiksugu mustusest jagu saada. Samuti sobib sidrunhape suurepäraselt veekeetja puhastamiseks. 

Selleks tuleb veekeetja pooleldi veega täita ning lasta veel läbi keeda. Lisa keevasse vette kaks supilusikatäit kontsentreeritud sidrunhapet, sulge kaas ning oota kakskümmend minutit. Lõpetuseks kalla veekeetjast vesi välja, tõmba köögikäsnaga veekeetja seinad katlakivist puhtaks ning loputa korralikult. 

Karastusjook

Juhul kui su kodus vedeleb ära lahtunud Coca Cola või Pepsi pudel, siis ära kalla selle sisu ära, vaid kasuta seda veekeetja puhastamiseks. Nendesse karastusjookidesse on lisatud fosforhapet, mis saab suurepäraselt katlakivist jagu. Täid pool veekeetjast lahtunud joogiga ning lisa vett nii, et kolm neljandiku veekeetjast oleks täidetud. Seejärel keeda lahus läbi ning lase vähemalt 30 minutit seista.  Lõpetuseks kalla veekeetjast vedelik välja, tõmba köögikäsnaga veekeetja seinad katlakivist puhtaks ning loputa korralikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles