Pad Thai on tehtud lihtsatest ja värsketest koostisosadest ning valmib vaid 20 minutiga!
Hea Pad Thai võti on tasakaal magusast, soolasest, hapust ja vürtsist – selle tasakaalu saame kasutades sojakastet, kookossuhkurt ja laimimahla. Tõeline nauding!
- ½ pakki (umbes 200g) riisinuudleid
- ½ pakki kõva tofut
- 2 spl õli
- ¼-½ tassi vett
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
- 1 suur peotäis murulauku
- 2 spl sojakastet
- 1 spl kookossuhkurt
- ½ laimi mahl
- 1 tass mungoa idusid
- 1 roheline sibul, hakitud
- Serveerimiseks: purustatud maapähklid, koriander ja laim
Keeda riisinuudlid, kuid mitte liiga pehmeks (peaks veidi alakeedetud olema). Kurna ja aseta kõrvale.
Kuumuta pannil õli, keskmisel-kõrgel kuumusel, ning lisa tofu ja prae umbes 2-3 minutit igat külge, kuni kuldne pruun.
Lükka tofu pannil kõrvale, keera kuumus veidi maha ning lisa nuudlid, küüslauk, murulauk, sojakaste, kookossuhkur ja laimimahl.
Vähehaaval lisa pannile vett, 1-2 spl korraga, et nuudlid ei kleepuks pannile ja nad saavad küpseda.
Keera kuumus madalaks ja lisa mungoa idud ja roheline sibul ning sega läbi.
Viska peale purustatud maapähkleid, koriandrit ja laimisektor ning serveeri!
Soovitus: Pad Thai maitseb kõige paremini kui süüa seda kohe peale valmimist!
Kindlasti olete kuulnud Ratatouillest – kas siis Disney multikast või Prantsuse roast. Film või roog – mõlemad on suurepärased! See ahjus tehtud Ratatouille on nii mõnusalt mahlane ja maitsekas, et paneb pilti nähes juba suu vett jooksma!