Selgub, et paljudes kodudes levinud meetod lihatoodete sulatamiseks võib tervise sootuks tuksi keerata.
ÄRA NII TEE ⟩ Levinud liha ülessulatamise tehnika, millest tuleks tervise huvides hoiduda (3)
Tuleb välja, et lihatoodete sulatamine mikrolaineahjus tagab üheotsapileti toidumürgituseni. Šoti Abertay ülikooli professor Costas Stathopoulos selgitas kodu- ja sisustusportaalile House Beautiful UK, et kõige tähtsam on järgida pakendil olevaid juhiseid.
Teadlase sõnul on toiduhügieeni seisukohalt kõige mõttekam lihatükid külmkapis üles sulatada. Külmkapi jahe keskkond takistab nimelt bakteritel paljunemast. Sulanud toitu tuleks kohe kuumtöödelda ning seda ei tohi uuesti külmutada. Liha ei tohiks ka veega täidetud anumasse sulama jätta, kuna see võib sulamist aeglustada.
Samuti ei soovita Stathopoulos liha toatemperatuuril lauale seisma jätta. Sulamisprotsess on üpris ebaühtlane, mis tähendab, et lihakäntsaka pealmise kihi temperatuur muutub enne terve tüki sulamist mikroobidele sobivaks.
Stathopoulos kinnitab, et külmkapis sulatatud lihas on ühtlasi kaks korda vähem baktereid kui toatemperatuuril seisnud lihakäntsakas.