GRAAFIK ⟩ Ekspert: kriisis saavad esimesena pihta päevinäinud korterite müüjad

Kodu.postimees.ee
Copy
Nõukaaegsed korterid on juba aastaid tugevalt ülehinnatud olnud.
Nõukaaegsed korterid on juba aastaid tugevalt ülehinnatud olnud. Foto: Liis Treimann

Kinnisvaraturul ähvardab viiruse- ja majanduskriisis esimesena lüüa paneelmajakorteri omanikke, näitab LVM Kinnisvara Tallinna korterituru analüüs.

Tallinna korterite pakkumishinnad pöördusid langusesse, müüjad on hinda vähendanud juba 8 protsendil kõigist viimase nelja nädala jooksul pidevalt müügis olnud korteritest.

«Kõige sagedamini on kuu jooksul müügihinda langetanud just 1970. ja 1980. aastatest pärit korterite müüjad,» rõhutas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. Ligi 15 protsenti nende kümnendite korteritest on märtsi jooksul odavnenud.

Saksingu kinnitusel pole suur hinnalangus ja tehingute vähenemine veel kätte jõudnud, kuid aktiivne müügihindade langetamine 1970. ja 1980. aastate korterite segmendis osutab turu valukoha kätte.

Nõukaaegsed korterid olid Saksingu hinnangul uutega võrreldes juba aastaid tugevalt ülehinnatud.

«Paiguti jäi kvaliteetsete uute korterite ja halva planeeringuga nõukakorterite hinnavahe vaid paarisaja euro kanti ruutmeetri kohta,» selgitas Saksing.

«Koos kapitaalremondiga tuli vana korter kallimgi, ning halb planeering ja suured soojuskaod jäid alles.»

Kõige sagedamini on müüjad hindu langetanud halvas seisukorras korterite puhul. Uutest korteritest on märtsi jooksul odavnenud vaid 5 protsenti ehk iga kahekümnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles