Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ära raiska! Väga hea põhjus, miks sibula ja küüslaugu koored alles jätta

Copy
Sibul ja küüslauk
Sibul ja küüslauk Foto: Shutterstock

Sibul ja küüslauk on iga endast lugupidava köögihaldja raudvara. Enamikul on kombeks nende köögiviljade koored prügikasti visata. Kuid kas see ikka on hea mõte?

Sibula ja küüslaugu koortes on palju maitset. Koored ise süüa eriti ei kõlba, kuid neid saab suurepäraselt kõikvõimalike toitude valmistamiseks kasutada. Näiteks saab sibula ja küüslaugu koori kasutada puljongi keetmiseks, marinaadides ja kastmete valmistamiseks. 

Meeles tuleb pidada, et koored tuleb enne serveerimist kindlasti toidust eemaldada. Kõige mõttekam on koguda koored väikesesse kilekotti ning hoiustada neid sügavkülmas. 

Tagasi üles