Paljud meist üritavad toidupoes käimist vältida, kuid kahjuks on paljud toiduained lühikese säilivusajaga. Üheks neist on piim, mis püsib külmkapis värskena heal juhul ühe nädala. Kuid kas sügavkülmutades saab piima säilivusaega pikendada?
Kas piima võib sügavkülmutada?
Kuigi piima võib sügavkülmutada, siis joomiseks see peale üles sulamist ei kõlba. Jäätudes muutub piima tekstuur, mille tõttu muutub piim sulades tükiliseks ning eraldub piimas olev rasv. Sellegi poolest sobib sulanud piim suurepäraselt toidu valmistamiseks, vahendab mirror.co.uk.
Piima külmutamiseks tuleb see panna õhukindlasse pakendisse. Meeles tuleb pidada, et jäätudes piim paisub. Sügavkülmikus püsib piim kasutuskõlblikuna kuni kuus kuud, kuid soovitatav on see ära tarbida ühe kuu jooksul.
Sulatada tuleb piima külmutuskapi külmakambris, kuna toatemperatuuris sulades võivad piimas bakterid paljunema hakata.