![Artikli foto](http://f7.pmo.ee/-z-TmLOWRidUefSPgoXOSrqHrqg=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2020/03/26/13026530t1h6ca9.jpg)
Pragusel ajal, mil keha vajab tavapärasest enam turgutust, soovitab rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev immuunsust tugevdada küüslauguga.
Pragusel ajal, mil keha vajab tavapärasest enam turgutust, soovitab rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev immuunsust tugevdada küüslauguga.
Üks suurepärane toiduaine keha vastupanuvõime tugevdamisel on küüslauk. Küüslauk sisaldab väävliühendeid, mis annavad laugulisele tema iseloomuliku tugeva lõhna ja maitse. Väävli toimeainet allitsiini tuntakse ka loodusliku antibiootikumina, mis tapab mikroobe ja pärsib nende arengut organismis. Küüslaugul on ka antioksüdandi omadused, tänu millele aitab küüslauk säilitada tugevat immuunsüsteemi.
Küüslauku saab lisada pea iga toidu sisse, kuid et selle maitse ja tervislikud omadused veel paremini välja tuua, soovitab Taime Teisipäev eriti lihtsat ja kiirelt valmivat küüslaugumääret.
Vaja läheb:
Leota pähkleid või päevalilleseemneid kolme kuni 24 tunni jooksul külmas vees. Seejärel kurna. Haki maitseroheline peeneks ning puhasta küüslauk. Mikserda kõik komponendid ühtlaseks seguks ning vajadusel vedelda seda tilgakese veega. Maitsesta soolaga ning tasakaalusta maitset sidrunimahlaga vastavalt isiklikele eelistustele. Määri segu krõbedale leivale ning naudi! PS! Sobib ka tarbimiseks koos aedviljadega.