VAATA ⟩ Kuningannast avaldati just pilt, mis heidab natukene valgust kuningliku elu köögipoolele

Kodu.postimees.ee
Copy
Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS/SCANPIX

Ühendkuningriigis kehtiv kord näeb ette, et peaminister peab kord nädalas külastama riigipead ja talle oma tegemistest kahekümneminutilise koosviibimise ajal aru andma. Kuid riigis kehtiva eriolukorra tõttu peetakse seda tähtsat vestlust nüüd telefoni vaheldusel.

Kuninglik perekond on saadetud Ühendkuningriigi pealinnas asuvast Buckingham'i paleest Windsori lossi, kuniks kriis möödub, vahendab vogue.com. Kuid traditsioone ei saa selle tõttu lõhkuma asuda ning peaministri ja kuninganna vaheline vestlus toimub telefoni teel. 

Sellenädalasest vestlusest on kuningakoda avaldanud pildi, kust avaneb lisaks kuningannale ka vaade tema isiklikule tööruumile. Pildilt on näha, et kuninganna lembuse Corgi tõugu koerte vastu on lausa nii suur, et kuninganna töölauda dekoreerib lausa kaks keraamilist koera. 

Kuninganna Elizabeth II Windsori lossis.
Kuninganna Elizabeth II Windsori lossis. Foto: /AP/Scanpix

Üllatust pakub ka kuninganna telefon, mis tundub olevat pärit mitmekümne aasta tagusest minevikust. Samuti on kuninganna taga kaminasimsil näha hobuste võiduajamise trofeesid. Ei ole saladus, et kuninganna on selles spordis aktiivne kaasaelaja ja omab mitmeid hobuseid, kes on mainekatelt võistlustelt nagu Ascot auhindu koju toonud. Ka kuninganna riietus tundub olevat tavapärasest palju igapäevasem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles