Mis sobiks pühapäeva lõunasöögiks paremini kui üks kerge supp? Täna toob Taimne Teisipäev sinuni lihtsasti valmistatava herne-mündi supi, mis sobib söömiseks ka kerge õhtusöögina.
RETSEPT ⟩ Kerge herne-mündisupp neljale
Vaja läheb:
- 1 spl neitisoliiviõli + 1/2 tl serveerimiseks
- 25 g margariini
- 1 keskmine kooritud ja peeneks hakitud sibul
- 1 hakitud küüslauguküüs
- 750 g herneid (võivad olla külmutatud)
- 1 l aedviljapuljongit
- 75 g hakitud mündilehti
- maitsestamiseks: meresool ja jahvatatud must pipar
Kuumuta sibul, õli ja margariin madalal tulel. Sega pidevalt, et sibul ei läheks kõrbema. Lisa küüslauk ja küpseta veel segades 3 minuti. Lisa segule herned, hakitud mündilehed ning aedviljapuljong. Kata pott kaanega ning keeda keskmisel tulel 10 minutit. Püreesta supp paksuks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveerides lisa kaunistuseks mündileht ning söö soojalt koos krõbeda leivaviiluga.
Head isu!