JÄRELVAADATAV ⟩ «Kodutunne» on abiks 11-lapselisele perele, keda saatus alatasa proovile paneb

Kodu.postimees.ee
Copy

Kanal 2-e heategevusliku saate «Kodutunde» tegijad on seekord abiks Eesti suurperel, keda saatus kord ühest, kord teisest küljest pureb. 

Antslas elab kolmetoalises korteris 11-lapseline pere, mille üks lastest on kodutrepil juhtunud õnnetuse tõttu puudega.

11-aastane poisslaps kukkus aastaid tagasi oma kodutrepilt sedavõrd õnnetult alla, et vajab sellest ajast alates eraldi hoolitsust ja tähelepanu. Tema maailm on nüüdseks teistsugune ning selleks, et ta uues maailmas hakkama saaks, vajab ta kõikide pereliikmete abi.

Maikuus sündisid perre veel kaksikud tüdrukud. Pereisa on töötu, vahetevahel õnnestub tal juhuslikke metsatöid saada, pereema on kurt-tumm ning pere korteri olukord on väga halb. 

Lapsed on elu õied

Kui tavaliselt tunnetab Kodutunde meeskond erinevaid peresid aidates sealse kogukonna toetust ja naabrite omavahelist mõistmist, siis seekord üllatas saate meeskonda hoopis vastupidine suhtumine. Kodutunne puutus kokku olukorra ja inimestega, kelle jaoks laste rikkus ei olegi väärtus, vaid justkui puue.

«Inimesed on õelad, aga mida suuremaks ma kasvan, seda tugevamaks ma saan,» ütles pere vanim tütar. 

Iga laps väärib oma voodit ja õppimise kohta. «Kodutunde» tegijad üllatavad hakkajat peret uute laste magamis- ja õppimiskohtadega ning loovad suurde tuppa ühise ruumi, kus kogu perel oleks hea ühiselt aega veeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles