Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Kreemine seenesupp kuuele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Unsplash

Tänase lõunasöögi retseptisoovitus on eriti maitsev ja kreemine seenesupp, mida vahendab AllRecipes.com.

Vaja läheb:

  • 5 tükeldatud seent (võivad olla šampinjonid)
  • 100 ml kanapuljongit
  • 1/2 tükeldatud sibulat
  • näpuotsatäis kuivatatud tüümiani
  • 3 tl võid
  • 3 tl jahu
  • 100 g toidukoort (vajadusel topelt)
  • 1 tl šerrit (valikuline)
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Pruunista õlis madalal temperatuuril seened, sibulad ja tüümian 10–15 minuti jooksul või kuni nad on muutunud mõnusalt pehmeks. Püreesta segu blenderis ning lisa soovi korral mõned peeneks tükeldatud köögiviljad. Püreesta veel umbes 10 sekundit.

Sulata pannil või ning lisa jahu. Sega kuni segu on muutunud vahuseks. Lisa sool, pipar, toidukoor ning puljong ja keeda segades kuni supi paksenemiseni. Vajadusel lisa veel soola ja pipart ning soovi korral šerrit.

Head isu!

    Kommentaarid
    Tagasi üles