Kas korteris saab köögivilju kasvatada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Markus Spiske / Pexels

Kahjuks ei ole igaühel meist oma isiklikku väikest põllulappi, kus näppe mullaseks teha. Õnneks on ka linnarahval võimalik köögivilju kasvatada.

Aknalaud

Aknalaud on suurepäraseks kohaks kõikvõimalike köögiviljade kasvatamiseks, vahendab dailymail.co.uk. Kuid kõige paremini kasvavad seal spinat, salatid, maitserohelised, tšillid ja tomatid. Samuti kasvavad aknalaual väga edukalt vitamiinirohked idud.

Tomatite ja tšillide puhul tuleks eelistada aknalauda, mis saab palju päevavalgust. Eelistada tuleks kirsstomateid, mis ei vaja kasvamiseks palju ruumi. Aknalauad, kuhu paistab vähem päikest sobivad ideaalselt näiteks spinati kasvatamiseks. Muld peaks olema pidevalt niiske, kuid mitte märg, sest nii võib mullas hallitus vohama hakata.

Rõdu

Tihti pole rõdudel ruumiga priisata. Kuid see ei tähenda, et seal ei saaks värsket kraami kasvatada. Rõdu sobib ideaalselt näiteks salatite, tomatite ja maitsetaimede kasvatamiseks. Kindlasti tuleb arvesse võtta, kui palju päevavalgust rõdule paista. Kuuest tunnist päikesepaistest päevas piisab, et enamikke taimi kasvatada.

Parimaks variandiks on köögivilju rõdul kasvatada potis. Juhul kui pottide jaoks ruumi ei jagu, siis tasuks neid riputada või rõdupiirde külge lillekast monteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles