Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Rikkaliku värvipaletiga ja oivaliselt maitsev ratatouille

Copy
Ratatouille
Ratatouille Foto: Shutterstock

Toit ei pea alati olema ühevärviline. Olgem ausad - mida värvilisemat toitu me valmistame, seda rohkem ka teda süüa soovime. Tänaseks retseptiks on eriti rikkaliku värvipaletiga ning oivaliselt maitsev ratatouille, mis on pärit Taimse Teisipäeva retseptiriiulilt.

Vaja läheb:

  • 1 peeneks hakitud sibulat
  • 3 peeneks hakitud küüslauguküünt
  • 250 g tomatipastat
  • 1 spl tomatipüreed
  • peotäis hakitud basiilikut
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • meresoola ja musta pipart
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 1 suur suvikõrvits
  • 1 keskmist baklažaani
  • 4 suurt tomatit

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Pane pannile sibul ja küüslauk ning lisa neile 3 spl vett. Prae pidevalt segades keskmisel kuumusel 7-10 minutit või kuni sibul ja küüslauk on muutunud mõnusalt pehmeks. Lisa tomatipasta, basiilik, tüümian, tomatipüree, sool ja pipar ning sega. Kuumuta segu keemiseni, seejärel võta tulelt ning sega sisse palsamiäädikas. Aseta mõneks ajaks jahtuma.

Viiluta suvikõrvits, baklažaan ja tomat võimalikult õhukesteks viiludeks. Suure suvikõrvitsa puhul võib vajadusel lõigata viilud ka poolringideks, et viile oleks lihtsam ahjuvormi asetada.

Kalla varem valmistatud kaste ahjuvormi põhja. Aseta köögiviljaviilud kihtidena ahjuvormi (nt esimene kiht tomateid, teine kiht suvikõrvitsat jne..). Viilud peaksid olema pooleldi kastmesse kastetud. Kui kihid on laotud, raputa peale veidi soola ja pipart.

Kata vorm fooliumiga ning küpseta ahjus umbes 45 minutit. Seejärel eemalda foolium ning küpseta veel 10-15 minutit kuni köögiviljad on muutunud pehmeks.

Võta ahjust välja, kaunista basiilikuga ja naudi!

Head isu!

Tagasi üles