Poest värske saiapätsi koju tuues oleme tihti dilemma ees. Päts on nii suur, et ei jaksa seda ära süüa! Need neli nippi aitavad saia säilivusaega pikendada.
Neli head nippi, kuidas saia säilivusaega pikendada
Ära hoia saia üle kahe päeva toatemperatuuril
Saia tuleb hoida kuivas ja jahedas kohas, kirjutab msn.com. Niiskus ja kõrge temperatuur loovad suurepärase keskkonna hallituse vohamiseks. Juhul, kui kahe päeva jooksul on pool saiapätsist söömata, tasub see sügavkülmikusse torgata.
Hoia sai otsesest päikesevalgusest eemal
Otsene päikesevalgus soojendab saia üles, mille tõttu hakkab saia pinnal hallitus kiiresti vohama. Hoia saia pimedas köögikapis või sahvris.
Saia võib sügavkülmutada
See nipp toimib ainult viilutatud saia puhul. Aseta viilutatud saiapäts sügavkülmikusse ning hiljem sulata viilud röstris üles. Kindlasti ei tohiks saia hoida külmkapi külmakambris, kuna seal muutub sai kuivaks ja kõvaks.
Kasuta saia- või paberkotti
Linane kott hoiab saia kauem värskena, kuna laseb õhul liikuda. Sedasi püsib sai tavapärase kahe päeva asemel värske kuni neli päeva. Sama töö teeb ära ka paberkott.