Kuus kasutust soolale, mida sa veel ei teadnud

Kodu.postimees.ee
Copy
Sool.
Sool. Foto: monicore / Pexels

Soolal on peale toidu maitsestamise veel teisigi praktilisi väljundeid.

Nõude pesemine

Jätsid poti liiga kaua tulele ja toit kõrbes poti põhja kinni? Õnneks pole paanikaks põhjust. Kõrbenud toidust saab imelihtsalt soolaga jagu, kirjutab gourmandize.com. Puista jämedateraline sool niikse poti põhja ning lase sel paar tundi seista. Seejärel pese pott puhtaks ning kõrbenud toit on poti põhjast kadunud.

Rasvaplekid

Sool on väga tõhus rasvaplekkide vastu. Esiteks tuleb määrdunud riie niiskeks teha, seejärel puista plekile ohtralt soola ning hõõru see pleki sisse. Lase riidel üle öö seista ning seejärel pese see pesumasinas puhtaks.

Pesukäsn

Pesukäsna puhastamiseks puista kausi põhja soola ning kalla peale kuuma vett. Seejärel uputa käsn paariks tunniks kausi põhja. Paari tunni möödudes võta käsn soolasest veest välja ja loputa jooksva vee all puhtaks.

Triikimine

Juhul kui sinu riided näevad kulunud välja, siis tasub proovida neid soolaga triikida. Puista riidele õhuke kiht peeneteralist soola ja triigi neid nagu tavaliselt. Triikraualt eralduv aur sulatab soola ja see imab kiudude vahel oleva mustuse endasse. Peale triikimist tuleb riidelt sool välja loputada.

Tulekustuti

Sool ei asenda tavalist tulekustutit, kuid soola saab suurepäraselt kasutada väikeste lõkete või põleva grillsöe kustutamiseks.

Ummistuste likvideerimine

Äravoolutoru ummistuse likvideerimiseks kalla sinna 3 supilusikatäit soola ja natukene vett, et sool torru jõuaks. Paari tunni möödudes lase torust tulikuuma vett alla ja ummistus on kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles