Mis saaks olla veel parem, kui hommikuks üks kohev omlett või munapuder? Tippkokad kasutavad muna lõuna-, õhtusöökides ja ka magustoitudes, kirjutab Women’s Health.
5 teistmoodi muna kasutusviisi
Võrratu proteiinirikas kanamuna sobib igasse toitu, isegi neisse, mille peale ei tule.
Siin on sulle mõned näited:
1. Asenda pastakaste hoopis munaga
Valmista endale meelepärane pasta ja prae muna pannil kenasti kuldseks (ainult ühelt poolt). Voolavast munakollasest saab kreemine kaste.
2. Riivi muna köögiviljadele või salatisse
Riivitud muna röstitud spargli, blanšeeritud roheliste ubade või lihtsa salati peale lisab rikkalikkust. Muna täiendab toitu A-vitamiini ja luteiiniga.
3. Magus munavalge besee
See magustoit ei vaja palju vaeva: vahusta peeneteraline suhkur ja munavalge läikivaks beseeks ning maitsesta soovi korral laimi koorega. Küpseta 110 kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuniks besee on pealt enam-vähem kuiv. Säilita õhukindlas karbis.
4. Kasuta koostisosade sidumiseks
Muna kleepuv tekstuur aitab siduda lihast ja aedviljadest valmistatud kotlette. Lisa hulka ka riivsaia või jahu.
5. Puljongile uus mekk
Puljongi sisse tükeldatud keedumuna annab supile uue nüansi. Miks mitte ka keedetud terveid vutimune sisse sulpsatada.