Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

5 teistmoodi muna kasutusviisi

Copy
Traditsiooniline Jaapani supp ramen.
Traditsiooniline Jaapani supp ramen. Foto: Shutterstock

Mis saaks olla veel parem, kui hommikuks üks kohev omlett või munapuder? Tippkokad kasutavad muna lõuna-, õhtusöökides ja ka magustoitudes, kirjutab Women’s Health.

Võrratu proteiinirikas kanamuna sobib igasse toitu, isegi neisse, mille peale ei tule.

Siin on sulle mõned näited:

1. Asenda pastakaste hoopis munaga

Valmista endale meelepärane pasta ja prae muna pannil kenasti kuldseks (ainult ühelt poolt). Voolavast munakollasest saab kreemine kaste.

Munakollane asendab pastakastet.
Munakollane asendab pastakastet. Foto: Shutterstock

2. Riivi muna köögiviljadele või salatisse

Riivitud muna röstitud spargli, blanšeeritud roheliste ubade või lihtsa salati peale lisab rikkalikkust. Muna täiendab toitu A-vitamiini ja luteiiniga.

Riivitud muna asendab suurepäraselt parmesani juustu.
Riivitud muna asendab suurepäraselt parmesani juustu. Foto: Shutterstock

3. Magus munavalge besee

See magustoit ei vaja palju vaeva: vahusta peeneteraline suhkur ja munavalge läikivaks beseeks ning maitsesta soovi korral laimi koorega. Küpseta 110 kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuniks besee on pealt enam-vähem kuiv. Säilita õhukindlas karbis.

Pisikesi beseeküpsiseid on mõnus suhu pista.
Pisikesi beseeküpsiseid on mõnus suhu pista. Foto: Shutterstock

4. Kasuta koostisosade sidumiseks

Muna kleepuv tekstuur aitab siduda lihast ja aedviljadest valmistatud kotlette. Lisa hulka ka riivsaia või jahu.

Aedvilja kotletid
Aedvilja kotletid Foto: Shutterstock

5. Puljongile uus mekk

Puljongi sisse tükeldatud keedumuna annab supile uue nüansi. Miks mitte ka keedetud terveid vutimune sisse sulpsatada.

Muna lisab supile luksust ja uut maitsekogemust.
Muna lisab supile luksust ja uut maitsekogemust. Foto: Shutterstock

Märksõnad

Tagasi üles