Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

5 teistmoodi muna kasutusviisi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline Jaapani supp ramen.

Mis saaks olla veel parem, kui hommikuks üks kohev omlett või munapuder? Tippkokad kasutavad muna lõuna-, õhtusöökides ja ka magustoitudes, kirjutab Women’s Health.

Võrratu proteiinirikas kanamuna sobib igasse toitu, isegi neisse, mille peale ei tule.

Siin on sulle mõned näited:

1. Asenda pastakaste hoopis munaga

Valmista endale meelepärane pasta ja prae muna pannil kenasti kuldseks (ainult ühelt poolt). Voolavast munakollasest saab kreemine kaste.

Munakollane asendab pastakastet.

2. Riivi muna köögiviljadele või salatisse

Riivitud muna röstitud spargli, blanšeeritud roheliste ubade või lihtsa salati peale lisab rikkalikkust. Muna täiendab toitu A-vitamiini ja luteiiniga.

Riivitud muna asendab suurepäraselt parmesani juustu.

3. Magus munavalge besee

See magustoit ei vaja palju vaeva: vahusta peeneteraline suhkur ja munavalge läikivaks beseeks ning maitsesta soovi korral laimi koorega. Küpseta 110 kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuniks besee on pealt enam-vähem kuiv. Säilita õhukindlas karbis.

Pisikesi beseeküpsiseid on mõnus suhu pista.

4. Kasuta koostisosade sidumiseks

Muna kleepuv tekstuur aitab siduda lihast ja aedviljadest valmistatud kotlette. Lisa hulka ka riivsaia või jahu.

Aedvilja kotletid

5. Puljongile uus mekk

Puljongi sisse tükeldatud keedumuna annab supile uue nüansi. Miks mitte ka keedetud terveid vutimune sisse sulpsatada.

Muna lisab supile luksust ja uut maitsekogemust.
Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles