Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Kiirelt valmiv kreemine lõhesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Unsplash

Kas sina tead, mis sobiks kergeks õhtusöögiks paremini kui üks mahe lõhesupp? Meie ei tea. Selle tõttu otsustasime ka sulle täna ühte mõnusat lõhepüreesuppi tutvustada.

Vaja läheb:

  • 6 spl oliiviõli
  • 1 sibulat
  • 1 väikest porrut
  • 1 punast paprikat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 sidrunit
  • 2 loorberilehte
  • 400 g purustatud tomateid
  • 10 dl kalaleent
  • paprikapulbrit
  • 800 g nahata lõhefileed
  • 2 dl hapukoort
  • meresoola, musta pipart

Keeda leeme valmistamiseks tükeldatud lõhefilee koos loorberilehtede ja pipraga 10-15 minutit. Seejärel tõsta lõhe leemest välja ja kurna leem läbi sõela. Valmista ette köögiviljad. Kuumuta köögiviljatükid õlis ning hoia neid kaane all umbes 15 minut, aeg-ajalt segades. Lisa sidrunimahl, riivitud koor ja purustatud tomatid ning hauta 5 minutit. Lisa kalaleem ja paprika ning hauta veel 30 minutit. Lõpuks lisa keedetud lõhe ja lase supil jahtuda. Püreesta ja lisa koor, maitseained ning kuumuta ettevaatlikult veel mõne minuti jooksul.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles