Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Imehea klassikaline guljašš (2)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Täna otsustasime natukene maailmas ringi rännata ning tuua sinuni vana hea guljašši retsepti. Kas teadsid, et tegemist on Ungari toiduga, tema õige nimi on Gulyás ning tegemist on hoopiski supiga?

Vaja läheb:

  • 500 g sealiha
  • 500 g sibulaid
  • 3 spl õli (valikuline)
  • 2 spl paprikapulbrit
  • 0,5-1 tl suitsutatud paprikapulbrit
  • 3 spl tomatipastat
  • kuuma vett
  • soola ja pipart

Lõika liha suupärasteks kuubikuteks, kuumuta paksupõhjalises potis õli ning pruunista õrnalt lihakuubikuid. Koori ja tükelda sibulad. Lisa sibulad koos paprikapulbri, tomatipüree ning soola ja pipraga potti. Vala potti nii palju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Kuumuta keemiseni ning seejärel alanda kuumust. Hauta paari tunni jooksul kaane all tasasel tulel kuni sibul on kastmesse «sulandunud».

Serveeri leivaga ning soovi korral võid kõrvale pakkuda ka keedetud kartulit või riisi. Ungaris pakutakse pörkölti kõrvale näiteks nokedli-klimbikesi.

Kommentaarid (2)
Tagasi üles