Pühad on täies hoos ning nii uskumatu kui see ka ei tundu, siis on võimalik ka pühade pealt veidikene kokku hoida. Kuidas? Valmista näiteks tavaliselt poest ostetavad maiustused hoopiski ise. Näitame sulle mõnda retsepti, mis on väga maitsvad ning neid on väga lihtne valmistada.
RETSEPTID ⟩ 4 suurepärast maiustust, mida on lihtne kodus valmistada
Vaja läheb:
- 2 muna
- 3 tassi suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti
- 6 tl vett
- erinevaid toiduvärve
- küpsetuspaberit
Soojenda ahi 250 kraadini. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile ning jaga see mõttes 10x3 ribadeks. Vahusta aeglaselt mikseriga munavalged koos suhkruga kuni segu on muutunud ühtlaseks. Lisa vanilliekstrakt ning 3 tl vett. Sega umbes 8 minutit, järk-järgult vett lisades kuni segu on muutunud tihkeks. Jaota segu nelja kaussi ning lisa igasse anumasse erinev toiduvärv. Kalla korraga ühest kausist kogu segu tordipritsi ning pigista väikesed täpid ridadena küpsetuspaberile. Tee nii iga värvi seguga. Seejärel pane ahju, küpseta umbes 15 minutit kuni kommid on muutunud kõvaks ning lase neil 3 tundi jahtuda ja taheneda.
Vaja läheb:
- 700 g Oreo küpsiseid
- 220 g toorjuustu
- 1 tl vanilliekstrakti
- 2 tassi tükeldatud valget šokolaadi või šokolaadinööpe
- 1/2 tassi tükeldatud tumedat mõrušokolaadi
Aseta küpsised köögikombaini ning purusta need väikesteks tükkideks. Pane 2 tl purustatud küpsiseid eraldi kaussi, lisa toorjuustu ja vanilliekstrakti ning sega kuni segu on muutunud ühtlaseks. Aseta küpsetuspaber suurele kandikule ning vormi kahe lusika abil segust väikesed pallid. Pane kandik 30-minutiks külmkappi ning sulata vesivannil tume šokolaad. Seejärel nirista tahkunud pallikesed sulatatud šokolaadiga üle ning lase veel kapis taheneda umbes 15 minutit.
Vaja läheb:
- 1/2 dl siirupit või mahla
- 2 dl suhkrut
- pulgakommipulki või ühekordsed grillvardaid
- kommivorme või küpsetuspaberit
Kaussi valides arvesta, et see peab olema sama aegselt piisavalt suur ja mahtuma ka mikrolaineahju. Sega omavahel siirup ning suhkur. Kuumuta segu kõrgel temperatuuril 3 minutit iga minuti järel segades. Kuumuta veel 7 minutit samal ajal kuumust järjest vähendades. Kui segu on muutunud pruunikaks, on õige aeg see vormidesse või küpsetuspaberile valada. Aseta kommipulk kommi keskele ning lase sellel jahtuda.
- 225 g toorjuustu
- 2 pakki küpsiseid
- 100 g šokolaadi
- vabalt valitud kaunistusi (nt värviline kristallsuhkur)
- ühekordsed grillvardaid
Purusta küpsised köögikombainis ning lisa toorjuust. Lase kombainil segada seni kuni segu on muutunud ühtlaseks kreemjaseks massiks. Veereta küpsisesegust väikesed pallid ning lase neil 10 minutit külmkapis taheneda. Sulata veevannil šokolaad ja kasta kommipulk šokolaadi sisse ning seejärel küpsisepalli sisse. Tõsta pallid uuesti külmkappi ning lase kookidel taheneda. Kasta pulgakoogid ükshaaval šokolaadi sisse ning lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda. Aseta koogid suhkruga täidetud topsi püsti ning kaunista suhkrukristallidega. Tõsta koogid koos topsiga külmkappi seniks, kuni šokolaad on täielikult tahenenud.
Head isu!