Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Toitev ja isuäratav hakkliha-juustupirukas

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on mõnus hakkliha-juustupirukas, mille valmistamine võtab aega umbes 45 minutit.

Vaja läheb:

Põhi

  • 4 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 175 g võid
  • 2-3 spl külma vett

Täidis

  • 250 g lillkapsaõisikuid
  • porrulauku
  • 300 g hakkliha
  • 100 g riivitud juustu
  • soola, pipart

Kate

  • 3 muna
  • 2 dl piima
  • soola

Põhja valmistamiseks sega kokku jahu, sool ning pehmeks muditud või. Lisa vesi ning sega kõik ühtlaseks taignaks. Vooderda see 24 cm läbimõõduga vormi põhja nii, et ääred saaksid taignaga kaetud. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi seisma.

Lõika lillkapsas väiksemateks tükkideks ning keeda soolaga maitsestatu vees poolpehmeks. Nõruta ja pane kaussi. Viiluta porrulauk, prae koos hakklihaga ning maitsesta soola ja pipraga. Prae õrnalt hakkliha läbi ning kui roosakas värvus on kadunud, lisa praetud segu lillkapsale. Prae samal pannil õrnalt mõne minuti jooksu läbi spinatilehed. Lisa segule ning sega mass korralikult läbi. Aseta täidis pirukapõhjale ning riivi peale sinihallitusjuust

Samal pannil prae paar minutit spinatilehed läbi. Lisa samuti kaussi ning sega kogu segu läbi. Aseta segu pirukapõhjale ning lisa riivitud juustu. Sega kokku kõik katte koostisained, maitsesta soolaga ning vala pirukale. Küpseta 190 kraadi juures 35 minutit. Enne söömist lase veidi jahtuda.

Tagasi üles