Viis toiduainet, mida saab munade asemel kasutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kindlasti on see olukord paljudel ette tulnud – hakkad usinalt süüa tegema, kuid avastad, et munad on otsas. Õnneks ei ole põhjust toidu valmistamisele käega lüüa. Siin on viis toiduainet, mida saab väga edukalt munade asemel kasutada.

Jahvatatud linaseemned

Munad on küpsetiste valmistamisel hädavajalikuks koostisosaks, kuna seovad kuivaineid, kirjutab msn.com. Sama töö teevad ära jahvatatud linaseemned. Sega üks supilusikatäis jahvatatud linaseemneid kolme supilusikatäie veega ning oota kuni segu hüübib. Seejärel sega saadud segu kuivainetega. 

Chia seemned 

Juhul kui sinu köögis linaseemneid ei ole, teeb sama töö ära chia seemned. Sega üks supilusikatäis chia seemneid kolme supilusikatäie veega. Kümne kuni viieteistkümne minuti päras on segu hüübinud. Saadud segu tuleb lisada kuivainetele. 

Banaan

Magusate küpsetiste valmistamisel saab muna asendusainena kasutada banaani. Meeles tuleb pidada, et pool banaani asendab ühe muna. 

Soja- või mandlipiim

Need alternatiivpiimad sobivad suurepäraselt Prantsuse röstsaiade valmistamiseks. Kasta saiaviilud vahustatud munade asemel hoopis soja- või mandlipiima.

Tofu

Sojapiimast valmistatud juustulaadne toiduaine sobib punapudru valmistamiseks. Tofu tekstuur on sarnane keedumunale. Kuna toful praktiliselt maitset ei ole, saab seda täpselt oma äranägemise järgi maitsestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles