Et uue nädala algus natukene sujuvamalt läheks, tutvustame sulle täna Jamie Oliveri versiooni oivalisest chilli con carne'i retseptist. Kuuldavasti maitseb see roog kõige paremini alles teisel päeval ning on ideaalne uue töönädala alustamiseks.
RETSEPT ⟩ Jamie Oliveri oivaliselt maitsev chilli con carne
Vaja läheb:
- 2 sibulat
- 1 küüslauguküünt
- oliiviõli
- 2 tl tšillipulbrit
- 1 punast tšillit
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- soola ja pipart
- 400 g veisehakkliha või hakitud veiseliha
- 200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
- 800 g purustatud tomateid
- 1/2 kaneelikoort
- 800 g punaseid konservube
Peenesta köögikombainis sibul ja küüslauk ning prae need väheses õlis pehmeks. Lisa tšillipulber, tšillipipar, vürtsköömen, veidi soola ja pipart. Lisa veisehakkliha ning pruunista segu pidevalt segades. Peenesta päikesekuivatatud tomatid koos õliga köögikombainis ning lisa saadud pasta hakklihale. Lisa purustatud tomatid, kaneelikoor ja 1 dl vett. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, kata kogu pott küpsetuspaberiga ning kaanega. Keera kuumust vähemaks ning hauta rooga veel 1,5 tundi. Soovi korral võid toitu hautada hoopis 150-kraadises ahjus 1,5 tundi. Pool tundi enne valmimist tõsta peale nõrutatud konservoad.
Chilli con carne'i on kõige maitsvam päev pärast valmistamist. Seega tee roog võimalusel päev varem valmis ning enne serveerimist kuumuta uuesti pliidil soojaks. Soovi korral serveeri maitsva saia või vähese riisiga.
Head isu!