N, 8.12.2022

Oluline samm, mida lõikelaua puhastamisel unustada ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Oluline samm, mida lõikelaua puhastamisel unustada ei tohiks
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Lõikelaua puhastamine.
Lõikelaua puhastamine. Foto: Shutterstock

Selgub, et veest ja nõudepesuvahendist ei piisa, et lõikelaual leiduvatele bakteritele säru teha. 

Lõikelaud võib korraliku hoolduseta muutuda ristsaastumise koldeks. Bakterid ühelt või teiselt toiduainelt segunevad ning võivad ka kuumtöötlemise korral kõhuhädasid põhjustada, vahendab housebeautiful.com.

Kui oled näiteks toorest kala või liha lõiganud ning soovid järgmisena juurvilju hakkida, on soovitatav lõikelaud valgendiga puhtaks teha ning alles seejärel oma toiminguid jätkata. Toore liha kaudu võivad levida salmonella, koli- ja listeeriabakterid ning isegi parasiidid. Valgendi on aga desinfitseeriva toimega, hävitades kohe bakterid ning välistades kahjulike mikroobide sattumist su toidulauale. 

Pärast pesemist võib laua kas püstiselt õhu kätte kuivama jätta või see kohe puhta köögirätikuga kuivaks teha. 

Märksõnad
Tagasi üles