Kümme igapäevast asja, millel on üllatavad kasutusviisid

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kodus leiduvatel asjadel on tihtipeale rohkem kasutusviise kui esmapilgul tundub.

Alumiiniumfoolium

Küpsetamiseks ja toidu pakendamiseks kasutatavat õhukest lehtmetalli saab kasutada pottide ja pannide puhtaks küürimiseks, kirjutab rd.com. Tee fooliumist mugavalt kätte mahtuv pall ning hõõru sellega poti põhja kinni kõrbenud mustus maha. Kuna alumiinium on terasest pehmem, ei kriimusta see poti põhja. 

Pesukäsnad

Nõudepesukäsna saab kasutada loomakarvade eemaldamiseks pehmelt mööblilt. Hõõru niiske nuustiku kareda poolega probleemset piirkonda. Sedasi jäävad loomakarvad pesukäsna külge kinni. 

Äädikas

Kontsentreeritud valge äädikas neutraliseerib toas levivad tugevad lõhnad. Kalla äädikas kaussi ning jäta see vähemalt pooleks tunniks ebameeldivalt lõhnavasse ruumi. 

Sidrunimahl

Erkkollase tsitrusvilja mahlas leiduv sidrunhape aitab eemaldada riietele sattunud tindiplekke. Kanna sidrunimahl määrdunud riidele ning lase sel vähemalt kümme minutit toimida. Seejärel pese riiet pesumasinas ning tindiplekk on kadunud.

Padjapüürid

Habraste riideesemete pesumasinas pesemisel oleks mõttekas need esmalt padjapüüri sisse panna. Sedasi kaitsed õrnu riideid kahjustuste eest.

Piim

Piimas olevad ensüümid pehmendavad ja poleerivad loomanahast valmistatud tooteid. Leota puuvillane riidetükki piimas ja hõõru sellega õrnalt poleerimist vajavat nahka.

Juukselakk

Juukselakki saab kasutada maalide ja joonistuste kaitsmiseks päikesekiirguse, niiskuse ja tolmu eest. Kanna teosele üks või kaks kihti juukselakki nii, et moodustuks kaitsev kiht.

Šampoon

Nõudepesuvedeliku otsa saamine ei ole põhjus nõude pesemata jätmiseks. Sama töö teeb ära näiteks šampoon.

Sooda

Naatriumkarbonaat ehk sooda toimib putukamürgina. Sega suhkru sisse soodat ning jäta see putukatele maiustamiseks. Suhkur meelitab kohale kutsumata külalised, kes magusainet süües ka soodat alla neelavad, mis neid teise ilma saadab.

Vanad žiletid 

Käi vana žiletiga topiliseks muutunud riideese ettevaatlikult üle ning see näeb välja nagu uus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles