Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Valmista ise isuäratavaid pelmeene

Copy
Foto: Shutterstock

Oled sa mõelnud, et võiksid pelmeene hoopiski kodus ise valmistada? Täna tutvustame sulle mõnusat pelmeenide retsepti, mida võid vastavalt enda eelistustele täiendada.

Vaja läheb:

Tainas:

  • 500 g nisujahu
  • 1 muna
  • 3-4 dl vett
  • 1/2 tl soola

Täidis:

  • 500 g hakkliha (50% sealiha ja 50% veiseliha) või kanahakkliha
  • 1 sibulat
  • 1 dl vett
  • soola, pipart
  • maitserohelist (valikuline)

Täidise valmistamiseks lisa hakklihale peeneks hakitud sibul, sool, pipar, maitseroheline ja vesi ning sega saadud segu korralikult läbi. Maitsesta julgelt, sest keetes või praadides võivad paljud maitseained kaduma minna.

Taigna valmistamiseks vala jahu lauale hunnikusse ning tee selle sisse süvend. Kalla sinna sisse käesoe vesi, muna, sool ja sega tainas kätega ühtlaseks, pehmeks ja kleepuvaks massiks. Sõtku korralikult seni kuni tainas ei kleepu enam käte külge. Kata tainas toidukilega ning jäta toasooja 30-60 minutiks seisma, kuni tainas on muutunud elastseks. Seejärel rulli see jahusel laual õhukeseks ja lõika tainast vajaliku paksuse ja suurusega kettad.

Aseta hakklihatäidis tainaketastele ning vormi pelmeenid valmis.

Keeda pelmeene soola ja pipraga maitsestatud vees või puljongis 5-8 minutit. Või prae neid pannil või sees tasasel tulel.

Head isu!

Tagasi üles