Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2020/04/22/13066128t1h2cf7.jpg)
Lisame kolmapäeva natuke vürtsi ning kostitame sind Taimse Teisipäeva imemaitsva kikerhernekarriga.
Vaja läheb:
- 1/2 tassi riisi
- 2 sibulat
- 2 spl oliiviõli
- 3 küüslauguküünt
- 1/2 laimi
- 1-3 spl karrit või karripastat
- 1 purk kookospiima
- 1 purk kikerherneid (enne valmistamist kurna ja loputa)
- 1-2 spl sojakastet
- 2-3 tomatit või peotäis hakitud kirsstomateid
- peotäis basiilikut (valikuline)
- 1 tl vahtra- või agaavisiirupit või 1/2 tl suhkrut
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Haki samal ajal sibulad, küüslauk ja basiilik. Pigista laimist mahl eraldi anumasse. Prae sibul suuremal pannil klaasjaks ning lisa küüslauk. Vala karri järk-järgult segule ja seejärel lisa kookospiim. Sega, kuni karri on kookospiimaga kenasti segunenud. Lisa kikerherned ja sojakaste ning lase toidul umbes 5 minutit kõrgemal kuumusel podiseda. Seejärel lisa hakitud tomatid, basiilik ning laimimahl. Sega ning lase toidul veel umbes kaks minutit mõnusalt podiseda. Serveeri soojalt koos riisiga.
Head isu!