Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Oivaliselt maitsev kikarhernekarri riisiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikerhernekarri riisiga
Kikerhernekarri riisiga Foto: Shutterstock

Lisame kolmapäeva natuke vürtsi ning kostitame sind Taimse Teisipäeva imemaitsva kikerhernekarriga.

Vaja läheb:

  • 1/2 tassi riisi
  • 2 sibulat
  • 2 spl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 1/2 laimi
  • 1-3 spl karrit või karripastat
  • 1 purk kookospiima
  • 1 purk kikerherneid (enne valmistamist kurna ja loputa)
  • 1-2 spl sojakastet
  • 2-3 tomatit või peotäis hakitud kirsstomateid
  • peotäis basiilikut (valikuline)
  • 1 tl vahtra- või agaavisiirupit või 1/2 tl suhkrut

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Haki samal ajal sibulad, küüslauk ja basiilik. Pigista laimist mahl eraldi anumasse. Prae sibul suuremal pannil klaasjaks ning lisa küüslauk. Vala karri järk-järgult segule ja seejärel lisa kookospiim. Sega, kuni karri on kookospiimaga kenasti segunenud. Lisa kikerherned ja sojakaste ning lase toidul umbes 5 minutit kõrgemal kuumusel podiseda. Seejärel lisa hakitud tomatid, basiilik ning laimimahl. Sega ning lase toidul veel umbes kaks minutit mõnusalt podiseda. Serveeri soojalt koos riisiga.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles