Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Isuäratav läätsesupp kookospiimaga

Copy
Läätsesupp
Läätsesupp Foto: Shutterstock

Lähme kevadisele nädalavahetusele vastu mõnusalt maitsva läätsesupi retseptiga.

Vaja läheb:

  • 200 g punaseid läätsesid
  • 2 cm jupp värsket ingverijuurt
  • 1 sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • 1 spl õli
  • 1 tl kurkumit (valikuline)
  • 5 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 400 g purustatud tomateid
  • 200-400 g kookospiima
  • soola, pipart
  • kaunistuseks koriandrit või peterselli

Enne valmistamist loputa ja kurna läätsed sõelal. Haki sibul, küüslauk ja ingverijuur võimalikult peeneks. Hauta neid paar minutit õlis ning lisa kurkum, kuum puljong, tomatid ja pestud läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel veel 20 minutit või kuni läätsed on muutunud pehmeks. Lisa kookospiim ning kuumuta supp uuesti läbi. Kaunista värske koriandri, peterselli või mõne teise meelepärase maitserohelisega. Serveeri kohe.

Head isu!

Tagasi üles